☆☆BİLGİLENDİRME☆☆ İOS Windows Phone Rehberindeki Kişiler Android’e Nasıl Aktarılır?

mehmetkarahanlı

Yönetici
Co.Administratör
Katılım
19 Ağu 2015
Mesajlar
37,492
Tepkime puanı
1,034
Puanları
262

Windows Phone’dan Android’e geçiş yapacaksınız ve Microsoft Lumia telefonunuzdaki kişiler uygulamasındaki rehberi Android telefonunuza nasıl aktaracağınızı öğrenmek mi istiyorsunuz?







İster yeni bir cihaza geçiş yapmış olun, isterseniz ikinci cihaz olarak Android tablet ya da telefon kullanıyor olun, daha önce Windows Phone kullandıysanız bu işletim sisteminde kişileri dışarıya aktarmak için bir seçenek olmadığını farketmişsinizdir.

Peki bu durumda kayıtlı rehberinizi diğer cihazlarınızda nasıl kullanacaksınız?

Microsoft Hesabınıza Giriş Yapın
Öncelikle Windows Phone telefonunuzda bir Microsoft hesabı ile giriş yapmış olmalısınız. Zaten Windows Store gibi basit özelliklere erişmek için Microsoft hesabınıza ihtiyacınız var. Rehberinizi de Microsoft hesabıyla senkronize ediyor olmalısınız.

Şimdi aşağıdaki adresi ziyaret ettiğinizde telefonunuzda yer alan rehber ve kişi bilgilerini rahatlıkla görebilirsiniz:

https://people.live.com/



Manage (Yönet) -> Export for Outlook.com and other services (Outlook..com ve diğer servisler için dışarı aktar) seçeneği ile rehberinizin dosya olarak yedeğini alır ve saklayabilirsiniz.

Google Hesabınıza Giriş Yapın
Ancak Android telefonunuza rehberinizi senkronize etmek istiyorsanız, Android telefonunuza Google hesabınızla giriş yaptıktan sonra aşağıdaki adresi ziyaret etmelisiniz:

https://contacts.google.com

Google hesabınızla giriş yaptıktan sonra sol taraftan İçe Aktar ve ardından Outlook.com’u seçin. Outlook e-posta adresi ve şifrenizle giriş yaparak işleme onay vermenizin ardından Windows Phone rehberiniz kısa süre içerisinde Google hesabınıza aktarılacak.

Aktarma işlemi tamamlandıktan sonra kişileriniz Windows Phone grubuna aktarılacak sol taraftan bu gurubu seçip çöp kutusuna basıp ardından “Kişileri tut ve grubu sil” seçeneğini seçerek Sil butonuna basın. Bu sayede grup kaldırılmış ve tüm kişiler ana kategoriye taşınmış olacak.



Bu işlemden birkaç dakika (ya da saniye) içerisinde Windows Phone Rehber’iniz Google hesabınızla giriş yaptığınız telefonun taşınmış olacak.