Değerli üyelerimiz sitemizin hit kazanması için Lütfen Google reklamlarına günde 1 kez tıklayınız

+ Yeni Konu aç
8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: Aziz Yıldırım´dan Platini´ye Mektup

  1. #1
    Fenerbahçe Aşkı Sığmaz Yüreklere MOONWALKER_42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.06.2011
    Mesajlar
    2.792

    Seviye: 36 
    Tecrübe: 960.634
    Sonraki Seviye: 1.000.000

    Ettiği Teşekkür
    11
    6 mesaja 10 teşekkür aldı

    Flas Aziz Yıldırım´dan Platini´ye Mektup

    Aziz Yıldırım´dan Platini´ye Mektup


    [Linkler sadece megauydu üyelerine gözükkmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


    Başkanımız Aziz Yıldırım avukatları aracılığı ile UEFA Başkanı Michel PLATINIye Metris Cezaevinden bir mektup gönderdi. Başkanımızın gönderdiği mektup aynen şöyle:
    "Sayın Michel PLATINI
    UEFA Başkanı

    Fenerbahçe Futbol takımının taraf olduğu davada‚ tarafımızca henüz cevap hakkımız kullanılmadan sadece bir yığın iddiadan ibaret "İddianame" nin "tek ve kesin delil" olarak kullanılmak üzere size ve CAS mahkemesindeki dosyaya sunulduğunu öğrenmiş bulunmaktayım.

    Gerek Uluslararası sözleşmeler ve Gerekse Uluslararası Ceza Hukuku Evrensel Normları açısından "İddianame" hiçbir zaman " Yeterli ve Kesin Delil" olarak addedilemez. Burada yazılanlar ve öne sürülenler yalnızca birer iddiadan ibarettir. Bu iddialar yığını‚ maalesef ülkemizde geçerli olan ancak çağdaş Avrupa hukuku tarafından asla kabul görmeyen "Özel Yetkili" olarak adlandırılan "Kişi ve Kurumlar" tarafından hazırlanmıştır. Dolayısıyla‚ Kurumunuzun bu belgeyi dosyaya sunmadan önce ilk olarak göz önüne alması gereken husus; bu iddianamenin UEFAya üye ülkeler tarafından bugüne kadar her platformda eleştirilen "Özel Yetkili Savcı ve Mahkemeler" ile Spor Hukuku alanında hiçbir uzmanlığı bulunmayan "Emniyet birimleri" tarafından düzenlenmiş olduğu hususudur.

    Sonuç olarak UEFA gibi saygın ve çağdaş hukuk anlayışını kabul eden ve uygulayan bir kurumun; delil olarak‚ bu ilke ve prensiplere tamamen karşı usullerle tanzim edilen bu "iddia yığınını"nın sahiplenilmesinin doğuracağı sorumluluk‚ tamamen tarafınıza ait olacaktır.

    Bununla birlikte‚ bu iddialar yığını sebebiyle‚ Fenerbahçe Başkanı olarak ben ve Yönetici arkadaşlarım‚ 7 aydır tutuklu olarak yargılanmaktayız. Ancak bizler için aslolan Fenerbahçenin menfaatleri ve bekasıdır.

    Bu nedenle‚ henüz iddianameye karşı beyan ve savunmalarımız alınmadan yaratılmaya çalışılan infialin UEFA nezdinde de yaşanmasını önlemek kulüp başkanı olarak benim birinci görevimdir. Gerek hukuk anlayışım‚ ve gerekse yargı sürecine olan saygım nedeniyle duruşma tarihi olan 14 Şubat 2012 tarihine kadar savunmalarımı açıklamam hukuken mümkün değildir. Ancak tek taraflı olarak düzenlenen ve futbolun gerçekliklerinden tamamen uzak olan iddianamenin şimdilik bazı bölümlerini sizlerle paylaşmak mecburiyeti ortaya çıkmıştır.

    Zira "Tek ve Kesin Delil" olarak size de ulaştırılan ve CAStaki dosyaya giren bu belgenin tüm hukuki sorumluluğunu üstlenmiş olduğunuzu varsayarak aşağıda yer alan hususların tarafınızca cevaplandırılmasını talep etmekteyim.

    1-UEFAnın elinde Özel Yetkili Savcı imzasıyla düzenlenmiş kaç adet iddianame bulunmaktadır? 02.11.2011 ve 02.12.2011 tarihlerinde düzenlenen iki farklı tarihli iki iddianame de UEFAda mevcut mudur? Özellikle 02.12.2011 tarihli iddianame tarihi üzerinde neden ve niçin elle düzeltme yapılma ihtiyacı hissedilmiştir?

    Bu iki iddianame arasındaki fark‚ 20.11.2011 tarihinde gözaltına alınan TFF Başkanvekili Göksel GÜMÜŞDAĞın ifadesinin alınması gerekliliğinden mi kaynaklanmaktadır? Bu kişi kimdir? Siyasi bir kimliği var mıdır? Neden bu kişi soruşturmanın sonunda ve hatta ilk iddianamenin tanzim tarihinden sonra gözaltına alınarak iddianameye dahil edilmek istenmiş ve bu yüzden iddianame üzerinde elle düzeltme yapılmaktan çekinilmemiştir? (Ek 1 Nolu Belge)

    UEFA nezdinde ve UEFAya üye hangi ülkede‚ üzerinde ve içeriğinde tahrifat olan bu tip bir belgeye itibar edilir? Böylesi bir belge yüzünden Kulüplerin hakları nasıl olur da elinden alınabilir? Neye dayanarak Başkan ve Yöneticileri 7 ay tutuklu kalır?


    2-Delil olarak kabul ettiğiniz söz konusu belgede‚ çok çarpıcı "Hukuki Maddi Hatalar" olduğunun farkında mısınız? Örneğin Milli Takımlar Altyapı sorumlusu Ersun YANALın yardımcısı Seyit İbrahim KALENDER‚ Karabükspor Yöneticisi Seyit İÇGÜL ile karıştırılıp‚ Karabük maçında şike yapıldığı iddia edilmiş ve kendisinin telefonları dinlemeye alınmıştır. Yine benzer şekilde Fenerbahçe Spor Kulübü İdari Menajeri Hasan ÇETİNKAYAyı İsveçte yaşayan menajer Hasan ÇETİNKAYA zannederek aylarca dinleyen ve başka kişiler dinlenerek Fenerbahçe Ankaragücü maçında şike yapıldığı iddia edilen bu iddialar yığını‚ sizce hala kesin delil olarak kabul edilebilir mi? Ya da çağdaş hukuk normlarının geçerli olduğu hangi ülkede bir başkasının konuşmaları nedeniyle farklı kişi ya da kurumlar sorumlu tutulabilir? Siz‚ UEFA olarak bu şekilde bir delili kabul eder misiniz?(Ek 2 Nolu Belge)

    3-"Transfer Şikesi" adı altında Uluslararası Spor Hukukunda düzenlenen bir ihlal ya da suç tipi var mıdır? Kesin delil olarak dosyaya sunulan iddia yığınında Fenerbahçenin Karabükspor ve Eskişehirspor maçlarında‚ "Transfer Şikesi" suçlamasıyla karşı karşıya olması evrensel spor hukuku normlarına uygun mudur ? Profosyonel Futbol Transfer Talimatının 19.Maddesine göre "Oyuncunun bağlı olduğu kulübün rızası" transfer için tek yasal gerekliliktir. Buna karşın futbolcuların bağlı olduğu Kulüp Başkanlarının açık onayı dosyada mevcut iken Fenerbahçe Kulübü ve bizlerin transfer şikesi yaptığımız iddiaları sizlerce de kabul görmekte midir? Üstelik transferin karşı tarafı olan kulüp başkanı ve yöneticiler iddianamede sanık dahi değil iken bizler neden 7 aydır tutuklu durumdayız?
    Bu hangi hukuk anlayışına girmektedir? (Ek 3 Nolu Belge)

    4-Dinleme kararlarına esas teşkil eden ve bu soruşturmanın başlamasına gerekçe gösterilen konuşma tapeleri‚ tarafınızca suç unsuru içermekte midir? Örneğin şahsıma ait ekte sunduğum ve savcılıkça "Hakkımda dinlenme kararına gerekçe gösterilen bu tapelerde" suça konu konuşmalar nelerdir?
    Eğer iddia makamı ile aynı kanaatte değil iseniz en başından hukuka aykırı bu operasyonun gayrı meşru ürünü olan bu iddianame sizler için halen kesin delil teşkil edebilmekte midir? (Ek 4 Nolu Belge)

    5-Şike yapıldığı iddia edilen maçların suç isnatlarında kullanılan "Konuşma Tapeleri" aynı iddianamede birden fazla suç isnadında kullanılabilir mi ? Yada aynı tape birkaç maçın birden suç delili olabilir mi? Bu ağır hukuk ihlali çok etkin size kesin delil olarak sunulan dosyanın saygınlığını gölgelemez mi ?

    6-Spor hukukuna göre anlaşma sağladığımız iddia edilen Eskişehirspor-Fenerbahçe maçı ile ilgili 7-8 oyuncunun ifadesine dahi başvurulmadan tarafımıza suç isnadı yapılması mümkün müdür? Ya da "oyuncularla hiçbir irtibat kurulamamasına rağmen" şeklindeki hukuki sonuca karşın‚ yine de maçta şike yapıldığı (Bursa-İBB) iddialarını içeren iddianame halen "Tek ve Kesin" deliliniz mahiyetinde midir? (Ek 5 Nolu Belge)

    7-Sizlerin en yetkin ve hassas olduğu konu olan "Müsabakada Şike Eylemleri"ne konu iddiaya esas teşkil eden Fenerbahçenin tüm maç görüntüleri izlendiğinde‚ Fransız Takımı Olympigue Lyonnaisin 7-1lik galibiyeti ile sonuçlanan müsabakayla bu maçlar arasında benzerlikler var mıdır? (Ek 6 Nolu Belge)

    8-Kesin ve Tek deliliniz olan bu iddianameyi düzenleyenlerin‚ operasyonun başında "19 maçta kesin şike olduğunu" ve "Son 5 maçın sonucunu" bildiklerini söylemeleri ve ancak savunmalar dahi alınmadan bu tespitlerinden vazgeçmeleri‚ size delil olarak sunulan bu belgenin ciddiyetine gölge düşürmez mi ?

    9-UEFA Başkanı Sayın Platiniye 2007 Ağustos ayında hem de Fenerbahçenin şampiyon olduğu sezon‚ tarafımdan bizzat verilen ve Türkiyedeki futbolla ilgili şike‚ teşvik ve hakem olaylarını anlatan iki adet dosyanın akıbeti nedir ve bu dosya ile ilgili olarak ne gibi işlemler yapılmıştır? Ve bu işlemlerin sonuçlarından Fenerbahçe Spor Kulübü neden haberdar edilmemiştir ?

    10- Futbolun yönetici ve idarecisi durumunda bulunan ancak kendisine üye kulüplerini savunamayan‚ Spor Hukukunu Adli yargıya terk eden‚ üyelerini başka federasyonlara şikayet etmekten çekinmeyen‚ savunmalarımız dahi alınmadan iddialar yığınını UEFA ya gönderen bir Federasyon ve Federasyon Başkanı sizce görevini layıkıyla yerine getirmiş kişi ve kurumlar olarak nitelendirilebilir mi?

    Tek başına istifa kararı dahi alamayıp‚ Türkiyenin en büyük Kulüp Başkanına "Kişiler" diyerek basın aracılığıyla cevap veren bu şahıslar‚ UEFA bünyesinde görev alabilirler mi? Müfettiş Cornu ya yarım gün içinde Fenerbahçenin eylemlerini ve şike dosyasını anlatan İlhan HELVACInın‚ aynı zamanda UEFAda üstelikte başmüfettiş Cornunun alt kadrosunda görevli olduğu öte yandan aynı Helvacının Sayın Cornunun CASa sunduğu raporun da "yalan" olduğunu söylediği düşünüldüğünde bu normal karşılanabilir mi?

    Sayın Makamınızdan‚ şimdilik yanıtlanmasını istediğim hususlar bunlardır. Yukarıdaki soruların ışığında umudum‚ UEFAnın iddianame dışında dosyaya koyabileceği başka bir delilinin olduğudur. Çünkü bu iddialar yığını hukuki gerçekler ve her tür hukuk normlarından tamamen uzaktır.

    Unutulmamalıdır ki‚ bizim için Fenerbahçenin ve TFFnin ve hatta Türk Yargısının her prensibi‚ her kararı‚ her tasarrufu hiçbir müdahaleye konu yapılamayacak kadar kutsaldır. Ve şikâyete konu dahi olamaz.
    Ancak Fenerbahçe Kulübüne yöneltilen haksız‚ yanlı ve belli bir amaca yönelik‚ her türlü tasarruf‚ tarafımızdan hak ettiği cevabı hiçbir kurum ve kişi gözetilmeksizin alacaktır. Bilinmelidir ki‚ mücadelemiz şike eylemlerinin cezalandırılmasını önlemek değil‚ tarafımıza yapılmaya çalışılan hukuk şikesini ortaya çıkarmaktır.

    Bu nedenlerle; bu mektubumu‚ son kamuoyu açıklamamla birlikte bilgilerinize sunarım.
    Saygılarımla‚


    Aziz Yıldırım
    Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı"


    [Linkler sadece megauydu üyelerine gözükkmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


    [Linkler sadece megauydu üyelerine gözükkmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


    ..O KADAR..


  2. #2
    Fenerbahçe Aşkı Sığmaz Yüreklere MOONWALKER_42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.06.2011
    Mesajlar
    2.792

    Seviye: 36 
    Tecrübe: 960.634
    Sonraki Seviye: 1.000.000

    Ettiği Teşekkür
    11
    6 mesaja 10 teşekkür aldı
    kapak..

    [Linkler sadece megauydu üyelerine gözükkmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


    ..O KADAR..


  3. #3
    Super Member Nirvana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.01.2012
    Mesajlar
    33

    Seviye: 13 
    Tecrübe: 3.973
    Sonraki Seviye: 4.033

    Ettiği Teşekkür
    0
    0 mesaja 0 teşekkür aldı
    Koskoca kulübü ne hallere soktun Aziz başkan. Trilyonların var ama sana yeterli gelmedi şikeyle uğraştın. Ne gerek vardı şike yapmaya.

  4. #4
    Fenerbahçe Aşkı Sığmaz Yüreklere MOONWALKER_42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.06.2011
    Mesajlar
    2.792

    Seviye: 36 
    Tecrübe: 960.634
    Sonraki Seviye: 1.000.000

    Ettiği Teşekkür
    11
    6 mesaja 10 teşekkür aldı
    Alıntı Nirvana Nickli Üyeden Alıntı
    [Linkler sadece megauydu üyelerine gözükkmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    Koskoca kulübü ne hallere soktun Aziz başkan. Trilyonların var ama sana yeterli gelmedi şikeyle uğraştın. Ne gerek vardı şike yapmaya.
    Nirvana mahkeme henüz daha karar vermedi..

    yargısız infazcılığa sen de girmişsin anlaşılan..

    [Linkler sadece megauydu üyelerine gözükkmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


    ..O KADAR..


  5. #5
    Fenerbahçe Aşkı Sığmaz Yüreklere EEROL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.05.2011
    Mesajlar
    13.103

    Seviye: 45 
    Tecrübe: 5.084.344
    Sonraki Seviye: 5.107.448

    Ettiği Teşekkür
    71
    73 mesaja 84 teşekkür aldı
    Platini bakalım ne cevap verecek..



    [Linkler sadece megauydu üyelerine gözükkmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


  6. #6
    Super Member Nirvana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.01.2012
    Mesajlar
    33

    Seviye: 13 
    Tecrübe: 3.973
    Sonraki Seviye: 4.033

    Ettiği Teşekkür
    0
    0 mesaja 0 teşekkür aldı
    Alıntı MOONWALKER_42 Nickli Üyeden Alıntı
    [Linkler sadece megauydu üyelerine gözükkmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
    Nirvana mahkeme henüz daha karar vermedi..

    yargısız infazcılığa sen de girmişsin anlaşılan..
    Şike yaptığına dair çok delil var. İddanameyi biraz okuyan biri mahkemeden ne sonuç çıkacağını az çok bilir Moon. Bana göre hiç gerek yoktu şike yapmaya. Elinde trilyonluk bir kulüp var ucuz işlere girmemeliydi.

  7. #7
    Fenerbahçe Aşkı Sığmaz Yüreklere EEROL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.05.2011
    Mesajlar
    13.103

    Seviye: 45 
    Tecrübe: 5.084.344
    Sonraki Seviye: 5.107.448

    Ettiği Teşekkür
    71
    73 mesaja 84 teşekkür aldı
    Maç içiinde hangi futbolcu satın alınmış hangi pozisyonlarda şike hissettin.Nirvana geç bu işleri biz sahada nasıl ter akıttık biliyoruz gerisi boş..



    [Linkler sadece megauydu üyelerine gözükkmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


  8. #8
    Fenerbahçe Aşkı Sığmaz Yüreklere BOCAJ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.06.2011
    Mesajlar
    974

    Seviye: 31 
    Tecrübe: 326.475
    Sonraki Seviye: 369.628

    Ettiği Teşekkür
    45
    11 mesaja 14 teşekkür aldı
    Aziz başkan koymuş postayı....

    @nirvana soda istermisin

+ Yeni Konu aç

Benzer Konular

  1. Aziz Yıldırım'dan Lefter'e mektup
    Von MOONWALKER_42 im Forum - Fenerbahçe Haber
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 14.01.2012, 11:48
  2. Aziz Yıldırım'ı duygulandıran mektup
    Von MOONWALKER_42 im Forum - Fenerbahçe Haber
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.01.2012, 20:40
  3. Aziz Yıldırım Platini`yi Mahkemeye Verdi
    Von @hmet im Forum - Fenerbahçe Haber
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 27.09.2011, 14:51
  4. Aziz Yıldırım'dan taraftara mektup
    Von @hmet im Forum - Fenerbahçe Haber
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 30.07.2011, 19:04

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •